Robuuste Boomstam tafel

Bent u op zoek naar een robuuste unieke tafel met karakter? Hier vindt u onze eiken boomstamtafel. Door de mooie tekeningen in het eiken hout is het een welbekende houtsoort die veel wordt gebruikt voor het maken van meubels. Onze eiken boomstam of rechte bladen zijn allemaal opgebouwd uit massief eiken planken. Wij maken standaard geen gebruik van opgedikte bladen, fineer of andere producten lijkend op. Bij de boomstambladen hebben de buitenste twee planken op de lange kant de natuurlijke boom vorm. Dit geeft een robuust uiterlijk en maakt ieder blad net iets unieker. Het hout wordt keurig terug gedroogd en de noesten of scheuren worden opgevuld voor een strak en glad tafelblad. Aan de onderzijde van het blad worden twee metalen strippen in gefreesd om de mogelijke werking zoveel mogelijk tegen te gaan.

Standaard hebben onze bladen een dikte van 4 cm. Uiteraard is een dikte van 3 cm ook mogelijk en zal de prijs iets laten dalen. Vraag naar de mogelijkheden indien u hierin geïnteresseerd bent.

Onze tafel onderstellen zijn allemaal vervaardigd uit dikke stalen kokerprofielen en een sterke bevestigingsplaat naar het tafelblad. Standaard gebruiken wij de kokermaat 8x8 cm omdat deze maat optisch vaak beter in verhouding staat met een tafelblad in plaats van 10x10 cm of andere maten. Alle poten worden met de hand gemaakt waarbij gebruik wordt gemaakt van las mallen zodat wij een zo maatvast mogelijk product neerzetten.

Om onze onderstellen een zo lang mogelijk leven te kunnen geven met een mooi uiterlijk worden deze standaard geleverd met een poedercoating. Op de binnen onderstellen worden standaard twee poedercoating lagen aangebracht. Poedercoating kan in nagenoeg elke RAL kleur. Standaard wordt RAL 9005 zwart gebruikt. Wij gebruiken ten alle tijden geen goedkope kunststof filmlaagjes of spuitlakken!

Wenst u een van deze onderstellen toch liever onbehandeld is dit altijd mogelijk en zullen de afwerk kosten in mindering worden gebracht. Dit kunt u in het contact formulier of per mail aangeven.
Lengte tafel Vanaf 180 cm
Breedte tafel 100 cm
Hoogte tafel 76 cm
Dikte blad 4 cm
Houtsoort Eiken
Behandeling blad Olie
Stelpoot Ja
Behandeling onderstel 2 laagse poedercoating (standaard inbegrepen)

Onderstaand vindt u onze standaard maten met de daarbij behorende prijzen. Uiteraard kunnen andere afmetingen ook gemaakt worden vraag hiervoor naar de mogelijkheden. Deze tafelbladen zijn standaard opgevuld zodat u een mooie strak blad krijgt zonder dat hier extra kosten voor worden gerekend.

Om uw blad te laten behandelen maken wij gebruik van olie. Hiermee blijven de mooie tekeningen van het eiken het meest natuurlijk behouden maar wordt het blad toch goed beschermd tegen vlekken. Op de /informatie pagina hebben wij een uitleg gegeven van hoe wij behandelen en wat de voordelen hiervan zijn.

Afmeting tafelblad Prijzen onbehandeld Prijzen inclusief behandeling
180 x 90 x 76 cm € 835,00 € 900,00
200 x 100 x 76 cm € 875,00 € 940,00
220 x 100 x 76 cm € 925,00 € 990,00
240 x 100 x 76 cm € 975,00 €1055,00

Contact formulier