Robuuste eiken tafel Eikenhout is een veel gebruikte houtsoort in Nederland. In menig huishouden zult u dit tegenkomen. Door de mooie tekeningen in het hout straalt dit zeer veel karakter uit en maakt ieder eiken object uniek. Dit is een houtsoort welke in zeer weinig gevallen zal misstaan. Op deze website vindt u een eiken tafel in verschillende vormen en maten. Iedere tafel zal zijn eigen kenmerken hebben en geen zal er hetzelfde uitzien. Wel proberen wij ons nog meer te onderscheiden door onze unieke handgemaakte ontwerpen welke u nergens anders zult terug vinden. Voor elk blad wordt het hout zorgvuldig met eigen hand geselecteerd en samengesteld zodat dit een mooi geheel zal vormen.

Het eiken tafelblad is gemaakt uit massief eiken balken. Deze balken worden bij onze importeurs met een FSC of PEFC keurmerk ingekocht. Wat staat voor beheerde en duurzame kap van bossen.

Industriele eiken tafel

Deze Industriële tafel is gemaakt van circa 6 cm dik eiken wat een zeer robuuste uitstraling geeft. De kopse kanten van alle balken worden afgerond waardoor de robuustheid en tekeningen van de dikke balken nog meer wordt geaccentueerd. De balken worden met elkaar verbonden door dikke draadstangen en onder het blad zijn op maat gemaakte hoekprofielen in gefreesd zodat de natuurlijke werking van het hout zoveel mogelijk wordt tegen gegaan. Dit maakt het hierdoor ook mogelijk om deze tafels alleen te monteren. Een massief eiken kwaliteitsproduct heeft namelijk wel een gewicht.

Wij selecteren deze balken tezamen om een unieke tafel met karakter neer te zetten waar u met een goede behandeling jaren van kunt genieten. Deze balken zullen hier en daar scheurtjes hebben wat dit een robuust uiterlijk geeft. Hout is een natuurproduct dat tezamen met onze eigentijdse afwerking geeft ieder blad echt een uniek uiterlijk.

Onze tafel onderstellen zijn allemaal vervaardigd uit dikke stalen kokerprofielen en een sterke bevestigingsplaat naar het tafelblad. Standaard gebruiken wij de kokermaat 8x8 cm omdat deze maat optisch vaak beter in verhouding staat met een tafelblad in plaats van 10x10 cm of andere maten. Alle poten worden met de hand gemaakt waarbij gebruik wordt gemaakt van las mallen zodat wij een zo maatvast mogelijk product neerzetten.

Om onze onderstellen een zo lang mogelijk leven te kunnen geven met een mooi uiterlijk worden deze standaard geleverd met een poedercoating. Op de binnen onderstellen worden standaard twee poedercoating lagen aangebracht. Poedercoating kan in nagenoeg elke RAL kleur. Standaard wordt RAL 9005 zwart gebruikt. Wij gebruiken ten alle tijden geen goedkope kunststof filmlaagjes of spuitlakken!

Wenst u een van deze onderstellen toch liever onbehandeld is dit altijd mogelijk en zullen de afwerk kosten in mindering worden gebracht. Dit kunt u in het contact formulier of per mail aangeven.Lengte tafel Vanaf 180 cm
Breedte tafel 100 cm
Hoogte tafel 77 cm
Dikte blad 6 cm
Houtsoort Eiken
Behandeling blad Olie
Stelpoot Ja
Behandeling onderstel 2 laagse poedercoating (standaard inbegrepen)

Onderstaand vindt u onze standaard maten met de daarbij behorende prijzen. Uiteraard kunnen andere afmetingen ook gemaakt worden vraag hiervoor naar de mogelijkheden.

Om uw blad te laten behandelen maken wij gebruik van olie. Hiermee blijven de mooie tekeningen van het eiken het meest natuurlijk behouden maar wordt het blad toch goed beschermd tegen vlekken. Op de /informatie pagina hebben wij een uitleg gegeven van hoe wij behandelen en wat de voordelen hiervan zijn.

Afmetingen Prijzen onbehandeld Prijzen inclusief olie behandeling Prijzen inclusief olie en opvullen
180 x 100 x 77 cm €1099,99 €1194,99 €1284,99
200 x 100 x 77 cm €1149,99 €1244,99 €1334,99
220 x 100 x 77 cm €1199,99 €1294,99 €1384,99
240 x 100 x 77 cm €1249,99 €1344,99 €1434,99

Contact formulier