Robuuste buiten tafel

Ben jij opzoek naar een robuuste tafel vol met karakter. Hier bied en wij deze met de handgemaakte eiken tafel aan. Eiken hout is een wel bekende houtsoort welke veel wordt gebruikt voor meubels. Deze houtsoort staat bekend om zijn mooie karakteristieke tekeningen wat hem een robuust uiterlijk geeft. Om hier zo lang mogelijk van te genieten raden wij aan deze tafel onder een overkapping te plaatsen en te behandelen tegen UV straling en vocht. Onze eiken tafelbladen zijn gemaakt uit zeer robuuste massief eiken balken. Deze balken worden bij onze importeurs met een FSC of PEFC keurmerk ingekocht. Wat staat voor beheerde en duurzame kap van bossen.

Industriele eiken buiten tafel

Deze tafelbladen zijn circa 7 cm dik wat een zeer grove uitstraling geeft. De kopse kanten van alle balken worden afgerond waardoor de robuustheid van de dikke balken nog meer wordt geaccentueerd. De balken worden met elkaar verbonden door dikke draadstangen en onder het blad zijn op maat gemaakte hoekprofielen in gefreesd zodat de natuurlijke werking van het hout zoveel mogelijk wordt tegen gegaan. Dit maakt het hierdoor ook mogelijk om deze tafels zelf te monteren. Een echt massief kwaliteitsproduct heeft namelijk wel een flink gewicht.

Wij selecteren deze balken tezamen voor een mooi robuust blad. Waar u met een goede behandeling jaren van kunt genieten. Deze balken zullen hier en daar scheurtjes hebben wat dit een robuust uiterlijk geeft deze kunnen uiteraard opgevuld worden in het zwart of eiken kleur. Hout is een natuurproduct wat tezamen met onze eigentijdse afwerking echt een uniek meubel opleveren.

Onze tafel onderstellen zijn allemaal vervaardigd uit dikke stalen kokerprofielen en een sterke bevestigingsplaat naar het tafelblad. Standaard gebruiken wij de kokermaat 8x8 cm omdat deze maat optisch vaak beter in verhouding staat met een tafelblad in plaats van 10x10 cm of andere maten. Alle poten worden met de hand gemaakt waarbij gebruik wordt gemaakt van las mallen zodat wij een zo maatvast mogelijk product neerzetten.

Om onze onderstellen een zo lang mogelijk leven te kunnen geven met een mooi uiterlijk worden deze standaard geleverd met een poedercoating. Op de binnen onderstellen worden standaard twee poedercoating lagen aangebracht. Poedercoating kan in nagenoeg elke RAL kleur. Standaard wordt RAL 9005 zwart gebruikt. Wij gebruiken ten alle tijden geen goedkope kunststof filmlaagjes of spuitlakken!

Wenst u een van deze onderstellen toch liever onbehandeld is dit altijd mogelijk en zullen de afwerk kosten in mindering worden gebracht. Dit kunt u in het contact formulier of per mail aangeven.
Lengte tafel Vanaf 180 cm
Breedte tafel 100 cm
Hoogte tafel 77 cm
Dikte blad 6 cm
Houtsoort Eiken
Behandeling blad Transparante impregneer of olie
Stelpoot Ja
Behandeling onderstel 3 laagse poedercoating (standaard inbegrepen)

Onderstaand vindt u onze standaard maten met de daarbij behorende prijzen. Uiteraard kunnen andere afetingen ook gemaakt worden vraag hiervoor naar de mogelijkheden.

Om uw blad te laten behandelen maken wij gebruik van een 100% transparante impregneer. Hiermee blijven de mooie tekeningen van het Eiken hout het meest natuurlijk behouden maar wordt het blad toch goed beschermd tegen water en UV straling. Op de /informatie pagina hebben wij een uitleg gegeven van hoe wij behandelen en wat de voordelen hiervan zijn.

Afmetingen tafelblad Prijzen onbehandeld Prijzen inclusief transparante impregneer
180 x 100 x 77 cm € 999,99 €1074,99
200 x 100 x 77 cm €1049,99 €1124,99
220 x 100 x 77 cm €1099,99 €1174,99
240 x 100 x 77 cm €1149,99 €1224,99

Contact formulier