Behandelingen

Vraag altijd naar de mogelijkheden zodat wij een passend advies kunnen geven.

Behandelen binnen tafels

Voor de behandeling van de binnen tafels maken wij gebruik van Rubio monocoat. Dit is een product wat alom bekend is en veel wordt gebruikt. Eerst zullen wij uw blad voorbehandelen zodat de vezels van het hout open gaan staan waardoor de afwerk olie beter kan intrekken. Deze extra handeling zorgt er tevens ook voor dat de olie een meer matte en nog natuurlijkere uitstraling zal hebben.

De kleuren van de Rubio monocoat serie worden ervaren als natuurlijke tinten en hier zijn vele mogelijkheden in. Tevens beschikt dit product over nog een aantal andere superieure eigenschappen. De behandeling is in 1 maal dekkend en met het tweede component toegevoegd zorgt dit voor een zeer goede bescherming van het hout (water en hittebestendig en resistent tegen slijtage). Tijdens het aanbrengen van dit product zult u geen overlappingen ervaren wat het eenvoudig maakt aan te brengen. Ook zal dit product niet gaan schilferen. Dit product bevat 0% VOC (Volatile Organic Compounds) dat wil zeggen dat er geen chemische dampen vrij komen welke belastend zijn voor het mens of milieu.

Tevens zijn er tal van onderhoudsproducten en speciale vlekken verwijderaars beschikbaar om uw hout in goede conditie te houden. Hieronder ziet u onze standaard kleuren welke het meest populair zijn onder onze klanten. Indien u een andere kleur wenst uit de rubio monocoat lijn laat het ons weten.Behandeling buiten tafels

Een buiten tafel krijgt veel te verduren de zon zal het hout vergrijzen en water zal zorgen voor uitzetten en krimpen wat bij langdurig water contact zelfs kan lijden tot schimmelvorming.

Hiervoor is het dus altijd aan te raden om uw hout te beschermen met een impregneer, olie, lak, beits of andere coating.

Wij bieden hiervoor de volgende producten aan. Woodprotector van Rubio is een mooi product welke wij aanbieden. Ten eerste zullen wij uw blad voorbehandelen zodat de vezels van het hout open gaan staan waarna de olie goed zal worden opgenomen. De afwerk olie is te leveren in verschillende kleuren. Hierin zit een UV filter geïntrigeerd welke de vergrijzing tegen zal gaan. Hoe meer pigment (kleur) in de olie aanwezig hoe beter de bescherming tegen vergrijzing. Dit product bevat 0% VOC (Volatile Organic Compounds) dat wil zeggen dat er geen chemische dampen vrij komen welke belastend zijn voor het mens of milieu. Onderhoud gebeurt met hetzelfde product waarbij schuren niet nodig zal zijn (zie gebruik op de verpakking).

Daarnaast is het mogelijk om de originele kleur te behouden van het hout. Hiervoor kan worden gekozen voor een 100% transparante impregneer. Deze beschermd het hout tegen water en UV straling. Deze coating is eenvoudig aan te brengen en bij te werken. Deze coating is volledig ademend wat betekent dat water wel uit het hout kan maar er niet in kan. Ook is deze beschermd voor zowel zoet als zout water en algen of mos groei.


Onbehandeld

Alle producten worden onbehandeld aangeboden tot anders aangegeven. Dit heeft de reden dat u zelf eventueel ook uw eigen behandeling kunt toepassen.

Een onbehandeld hout product dient u in veel gevallen beschouwen als een half fabricaat. Hout blijft namelijk altijd werken ongeacht de leeftijd, gebruik of plaatsing. Ook wanneer u uw tafel binnen heeft staan zal uw tafel beschermd moeten worden tegen water, vlekken of verkleuring.

Wij proberen alleen met kwalitatief goed hout te werken met een hoge duurzaamheid classificering. Ongeacht dit kunt u de levensduur met vele jaren verlengen indien de tafel goed wordt onderhouden. Een houten product gaat zo lang mee als het goed wordt onderhouden kun je bijna stellen.

Ongeacht dit kan er uiteraard wel altijd voor worden gekozen om uw product niet te behandelen. Ook voor de buitentafels waar er voor diversen modellen hardhout soorten worden gebruikt kan het zelfs de bedoeling zijn om deze niet te behandelen. Bij bijvoorbeeld de Iroko tafel welke goed bestand is tegen de buiten omstandigheden zal de vergrijzing een mooi uiterlijk geven waar de nerfstructuur erg mooi zichtbaar blijft.Duurzaamheid en kwaliteit

Made by Bobby heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Hierdoor werken wij uitsluitend met kwalitatief goed hout en zitten wij aan de bovenrand van de duurzaamheidsclassificering hiervan. Bij onze bladen word er altijd op gelet dat de werking van het hout zoveel mogelijk wordt tegen gegaan.

Ook met de behandelingen van het hout hebben wij gelet op duurzame producten. Hiervoor hebben wij bijvoorbeeld gekozen om met Rubio monocoat te werken. Deze hebben 0% chemische uitstoot bij het behandelen van uw product. Maar ook is het verbruik van het product relatief laag waardoor de opbrengst wordt verhoogd ten opzichte van sommige andere vergelijkbare producten.

De onderstellen van ons zijn vervaardigd uit stalen kokers. Wij gebruiken kokers met een iets dikkere rand dan menig ander. Dit is voor extra stevigte en stabiliteit. Ook worden onze bevestigingsplaten (montageplaat van onderstel tegen het blad) gemaakt van een iets dikkere maatvoering. Dit maakt de tafel iets stabieler en zal hem minder doen wankelen. Ook maken wij gebruik van sleufgaten in onze plaat zodat de bout of schroef nog kan mee bewegen met het hout. Steeds vaker zien wij alleen een rond gat zitten in deze platen. Dit maakt dat de schroef of bout niet kan meewerken met het hout waardoor het blad uiteindelijk zal kunnen scheuren (hout blijft altijd werken ook bij binnen gebruik!).

Daarnaast worden al onze poten afgewerkt met een poedercoating. Binnen 2 laags en buiten 3 laags. Het onderstel galvaniseren is tevens ook een mogelijkheid maar niet noodzakelijk in het geval dat onze poten volledig dicht zijn.


Duurzaamheidsclassificatie

De duurzaamheid klasse van hout geven de levensduur bij direct grondcontact aan. Dit wordt bepaald door hoe goed het hout bestand is tegen bacteriën en schimmels.

KLASSE DUURZAAMHEID IN TIJD HOUTSOORT VOORBEELDEN
Klasse 1 Zeer duurzaam 25 jaar en langer Voornamelijk tropische hardhout soorten.
Azobe, Teak, Iroke, padoek
Klasse 2 Duurzaam 15 tot 25 jaar Europesch eiken
Klasse 3 Matig duurzaam 10 to 15 jaar Douglas of Meranti
Klasse 4 Weinig duurzaam 5 tot 10 jaar Grenen en Vuren
Klasse 5 Niet duurzaam 5 jaar of minder berken, populier

Afhalen

Alle meubelstukken zijn zelf af te halen op ons bezoekersadres:

Vlielandseweg 157

2641 PN Pijnacker

Hiervoor dient er uiteraard wel een afspraak gemaakt te worden zodat u nooit met lege handen de deur uit gaat.

Alle tafel en bank onderstellen worden los van de bladen geleverd. De verlijmde tafelbladen zullen 1 geheel zijn. De balken tafelbladen worden per balk los geleverd. Dit is om het hanteerbaar te houden voor 1 persoon. Wenst u het balken blad in elkaar op te halen is dat altijd mogelijk houdt er alleen wel rekening mee dat u extra sterke krachten meeneemt.


Bezorgen

De bezorging zal geschieden tot aan de eerste drempel op de begane grond. Wanneer u ervoor kiest om uw meubel ook te laten monteren wordt deze uiteraard op de plek van bestemming geplaatst. Bij leveringen anders dan op de begane grond dient u dit zelf door te geven. Bij alle leveringen dient u zelf in te schatten of dit meubelstuk naar de plaats van bestemming kan worden gebracht (gelet op doorgangen of andere obstakels). De levering zal plaats vinden door 1 persoon hierdoor wordt er verwacht dat er hulp ter plaatse zal zijn voor het uitladen van het tafelblad.

Uiteraard is het altijd wenselijk dat er een parkeergelegenheid dichtbij de af te leveren plek is. Eventuele parkeer of bezoekers regelingen dienen aangegeven te worden en voldaan te worden door de ontvangende partij.

De kosten van het bezorgen proberen wij zo eerlijk mogelijk te houden. Wij hoeven hier niet op te verdienen maar de kosten moeten wel gedekt worden. Hierdoor hebben wij gekozen om dit te verdelen in afstanden:

Straal tot 55km €45,- Indicatie afstand: Hillegom, Utrecht, Gorichem

Straal tot 120km €79,50 Indicatie afstand: Den Helder, Arnhem, Einhoven

Straal tot 225km €96,20 Indicatie afstand: Leeuwarden, Emmen, sittard

Wadden eilanden wordt niet bezorgd.

Levertijden

Alle leveringen zullen zo snel mogelijk na het bevestigen van de bestelling plaats vinden maar uiterlijk binnen 42 dagen. Voor specifieke maatwerk vereisten kan hiervan worden afgeweken. Dit zal uiteraard altijd in goed overleg met de klant geschieden.

Betaal mogelijkheden

Op maatwerk producten kan een aanbetaling worden gevraagd. (Dit zal nooit hoger zijn dan 50% van de totaal waarden). Het overige bedrag kan bij afhalen in de showroom in contanten (biljetten van €200 en €500 worden niet geaccepteerd) worden voldaan of per pin. Bij bezorging door onszelf kan er ook op dit moment contant of per pin worden betaald. Indien voortijdig wordt aangegeven dat dit niet mogelijk zal zijn of wanneer de bezorging door een externe bezorgdienst plaats vindt zal er een factuur worden meegegeven bij de bezorging en of digitaal worden toegezonden.

Contact formulier