Robuuste tafel met karakter

Iroko is een hardhout soort uit de tropische delen in Afrika. Iroko heeft een gele tot bruingele kleur in de kern met een zeer lichte kleur aan de rand (spinthout). De tekeningen die hierdoor ontstaan vormen een erg karakteristieke tafel. Wordt de tafel behandeld met een olie voor binnen dan zal deze steeds egaler worden naar mate de donkerheid van de olie. Dit levert echt een zeer unieke tafel op met erg veel karakter. Onze Iroko tafelbladen zijn gemaakt uit massief Iroko houten balken. Deze balken worden bij onze importeurs met een FSC of PEFC keurmerk ingekocht. Wat staat voor beheerde en duurzame kap van bossen. Wordt deze tafel voor buiten gebruikt kan er ook voor worden gekozen om hem niet te behandelen. Van natura heeft Iroko een hoge wateropname snelheid waardoor deze prima buiten kan staan. Wel zal hij na verloop van tijd gaan vergrijzen zonder behandeling. Kortom met deze tafel haalt u wel echt iets unieks in huis met veel karakter. Dit komt u nu nog niet veel tegen maar wint erg snel terrein in Nederland. Dit is echt een kwaliteit product.unieke tafel De balken gebruikt voor dit tafelblad zijn circa 6 cm dik en 20 cm breed wat een zeer grove uitstraling geeft. De kopse kanten van alle balken worden afgerond waardoor de robuustheid van de dikke balken nog meer wordt geaccentueerd. De balken worden met elkaar verbonden door dikke draadstangen en onder het blad zijn op maat gemaakte hoekprofielen in gefreesd zodat de natuurlijke werking van het hout zoveel mogelijk wordt tegen gegaan. Dit maakt het hierdoor ook mogelijk om deze tafels zelf te monteren. Een echt massief kwaliteitsproduct heeft wel een aardig gewicht.

Wij selecteren deze balken tezamen voor een mooi robuust blad. Waar u met een goede behandeling vele jaren van kunt genieten. Doordat hout een natuurproduct is en onze extra bewerkingen en meegegeven accenten zal ieder blad echt uniek zijn.


Onze tafel onderstellen zijn allemaal vervaardigd uit dikke stalen kokerprofielen en een sterke bevestigingsplaat naar het tafelblad. Standaard gebruiken wij de kokermaat 8x8 cm omdat deze maat optisch vaak beter in verhouding staat met een tafelblad in plaats van 10x10 cm of andere maten. Alle poten worden met de hand gemaakt waarbij gebruik wordt gemaakt van las mallen zodat wij een zo maatvast mogelijk product neerzetten.

Om onze onderstellen een zo lang mogelijk leven te kunnen geven met een mooi uiterlijk worden deze standaard geleverd met een poedercoating. Op de binnen onderstellen worden standaard twee poedercoating lagen aangebracht. Poedercoating kan in nagenoeg elke RAL kleur. Standaard wordt RAL 9005 zwart gebruikt. Wij gebruiken ten alle tijden geen goedkope kunststof filmlaagjes of spuitlakken!

Wenst u een van deze onderstellen toch liever onbehandeld is dit altijd mogelijk en zullen de afwerk kosten in mindering worden gebracht. Dit kunt u in het contact formulier of per mail aangeven.Lengte tafel Vanaf 180 cm
Breedte tafel 100 cm
Hoogte tafel 77 cm
Dikte blad 6 cm
Houtsoort Iroko
Behandeling blad Olie
Stelpoot Ja
Behandeling onderstel 2 laagse poedercoating (standaard inbegrepen)

Onderstaand vindt u onze standaard maten met de daarbij behorende prijzen. Uiteraard kunnen andere afmetingen ook gemaakt worden vraag hiervoor naar de mogelijkheden.

Om uw blad te laten behandelen maken wij gebruik van olie. Hiermee blijven de mooie tekeningen van het eiken het meest natuurlijk behouden maar wordt het blad toch goed beschermd tegen vlekken. Op de /informatie pagina hebben wij een uitleg gegeven van hoe wij behandelen en wat de voordelen hiervan zijn.

Afmetingen blad Prijzen onbehandeld Prijzen inclusief olie behandeling
180 x 100 x 77 cm € 999,99 €1094,99
200 x 100 x 77 cm €1049,99 €1144,99
220 x 100 x 77 cm €1099,99 €1194,99
240 x 100 x 77 cm €1149,99 €1244,99

Contact formulier